Šašavko zabavljao mališane

0

SOKOLAC – Dionis Sarić, poznat kao animator i fejspejting majstor Šašavko iz Sarajeva, danas je na Sokocu zabavljao djecu okupljenu na platou kod Gradske fontane, povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

On je rekao novinarima da već petu godinu dolazi na Sokolac u vrijeme Nedjelje djeteta, na poziv lokalne Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“.

Šašavko je, kako kaže, ove godine prvi put pripremio muzički dio programa sa pjesmicama za djecu od poznatih autora Minje Subote i Branka Kockice, uz pratnju gitare, a koje mališani još uvijek rado slušaju.

„Najboljima u pjesmi, plesu i igri oslikavali smo lice maskama njihovih popularnih junaka iz crtanih filmova, te crtežima omiljenih životinja i simbola dječijeg carstva po njihovoj želji“, rekao je Šašavko.

On je roditeljima mališana poručio da su boje za oslikavanje lica namjenske isključivo za djecu, da ne sadrža alergene i toksine i da su proizvodi najboljih svjetskih brendova „Meharon“ i „Tag“.

Direktor sokolačke Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ Irena Šućur naglasila je da su mališani i ovaj put uživali u dvočasovnom programu, posvećenom njihovoj Nedjelji djeteta.

Šućurova je podsjetila da ova ustanova obilježava Nedjelju djeteta od 1998, te je i ove godine organizovala druženje mališana sa Šašavkom.

Prema njenim riječima, pokrovitelj ove manifestacije je opština Sokolac.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine početkom oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i skretanje pažnje javnosti na potrebe djece.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare