Šarić: Suživot se ne može graditi na lažima, izmišljenim identitetima

2

Suživot na ovim prostorima ne može se graditi na lažima, izmišljenim identitetima i nabijanju ekskluzivne krivice samo jednoj strani, rekao je večeras istoričar Goran Šarić koji je održao predavanje na Palama povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta.

„Čak i da je jedna strana potpuno kriva, ako vi stalno gradite narativ gdje njih optužujete, onda imate situaciju da će to izazvati nove sukobe“, istakao je Šarić i dodao da je sudbina BiH u saradnji.

Šarić je rekao da je predavanje podijeljeno na uvodna razmatranja, generalno o opoziciji Bosne kroz istoriju.

„Na kraju pokušavamo odgovoriti na pitanje ko su Srbi, ko su Bošnjaci i Hrvati danas“, rekao je Šarić novinarima.

Šarić je dodao da su na završnim razmatranjima na predavanju pričali o perspektivama sva tri naroda, sa naglaskom na srpski, te dodao da je perspektiva BiH u suživotu i saradnji sva tri naroda.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Marko Đogo zahvalio je Šariću što je pristao da gostuje, ali i studentima koji su inicirali njegovo predavanje.

Đogo je naveo da je fakultet institucija koja nudi platformu da ljudi razgovaraju o različitim temama, te da ova ustanova nije samo obrazovna nego i prosvjetna institucija.

On je dodao da će fakultet nastaviti da organizuje slične događaje u narednom periodu.

Ispred velikog amfiteatra sutra će biti otvoren mini-sajam knjiga na kojem će biti izloženi 60 različitih naslova, dok je u isto vrijeme planirana i radionica o finansijskoj pismenosti u organizaciji Udruženja ekonomista Republike Srpske /SVOT/.

Svečano obilježavanje Dana Ekonomskog fakulteta planirano je za 12.00 časova, a promocija mastera i diplomiranih studenata u 12.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast što je doveden Goran šarić da održi predavanje.
Minus za fakultet i lokalne portale jer mnogi od nas nisu znali da gostuje navedeni istoričar.

on je katolički teolog