Saradnja sa Bugarskom u kulturi i sportu

0
Saradnja sa Bugarskom u kulturi i sportu

VIŠEGRAD – Delegacija iz Bugarske, koja boravi u višednevnoj posjeti Višegradu, razmotrila je sa predstavnicima višegradske opštine mogućnosti saradnje u više oblasti.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je sa delegacijom iz Bugarske dogovoren nastup folklornih društava iz Višegrada na koncertu u Bugarskoj, u gradu Elin Pelin, kao i predstavljanje Rukometnog kluba iz Višegrada.

„Želimo da prednost damo mladima, da upoznaju različite kulture“, istakao je Đurević i naglasio da je Višegrad opština koja otvorenih vrata dočekuje goste, s ciljem povezivanja i ostvarivanja saradnje.

Konsultant na programima prekogranične saradnje Dragan Ćukalović rekao je da je zadovoljan posjetom Višegradu tokom koje je sa načelnikom dogovorena saradnja u oblasti kulture i sporta.

Sastanku, u kabinetu načelnika opštine Višegrad, prisustvovali su direktor Nacionalne direkcije za migrante Nikolaj Nikolov, funkcioner u Ministarstvu unutrašnjih poslova LJubomir Branislavov i vlasnik bugarske kompanije za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnoh proizvoda Valentin Milušev.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments