Saradnja s ciljem sprečavanja nasilja nad djecom

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas potpisan Memorandum o saradnji između Međunarodne humanitarne organizacije „Vorld vižn“ i predstavnika opštine Zvornik, Doma zdravlja, osnovnih škola iz Čelopeka, Roćevića i Kozluka i Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, a naknadno će biti potpisan sa još nekim zvorničkim institucijama.

Potpisivanju Memoranduma prethodila je prezentacija Akcionog plana zaštite djece od nasilja koji su zajedno izradili predstavnici Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, tri osnovne škole, opštine Zvornik, Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Stanice javne bezbjednosti.

Projektni službenik „Vorld vižna“ Ruža Urumović rekla je Srni da su ove institucije zajedno radile na planiranju mjera koje će dovesti do prevencije nasilja nad djecom, s jedne strane, i do jačanja kapaciteta institucija koje rade u oblasti zaštite djece, s druge strane.

„Memorandum podrazumijeva delegiranje predstavnika svih ovih institucija u projekat zaštite, odnosno u koaliciju za zaštitu djece. To je multidisciplinarni tim koji ima za cilj da unaprijedi saradnju svih institucija potpisnica u oblasti sprečavanja nasilja nad djecom“, rekla je Urumovićeva, dodavši da je Omladinski savjet Zvornik koordinator projekta za ovu opštinu.

Prema njenim riječima, „Vorld vižn“ sve svoje programe fokusira na dobrobiti djece, tako da i ovaj projekat prvenstveno ima za cilj da unaprijed sistem zaštite na lokalnom nivou.

Provođenje Akcionog plana „Vorld vižn“ finansiraće sa 10.000 KM, a realizacija će trajati od marta do septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare