Saradnja na sanaciji puteva i razvoju turizma

0

Načelnici opština Pale i Sokolac Miodrag Kovačević i Milovan Bjelica razgovarali su danas na Palama o budućoj saradnji i zajedničkim projektima, prvenstveno izgradnji i rekonstrukciji putne mreže, kao i o turizmu, sa akcentom na izgradnju etno-sela na Ravnoj Romaniji.


Kovačević je naveo da je opštini Pale prioritet sanacija lokalnih puteva u području Šemana, Bara, Kadinog Sela, Kostreša, Bjelosavljevića, Ozarkovića i Miošića, sela koja graniče sa opštinom Sokolac.

On je podsjetio i na zajedničku aktivnost koju su predstavnici Pala i Sokoca vodili tokom javne rasprave o izmjenama Zakona o šumama Republike Srpske.

„Oduvijek imamo dobru međuopštinsku saradnju, a dobro sarađujemo i na nivou grada Istočno Sarajevo, i tu praksu ćemo nastaviti i dalje“, rekao je Kovačević novinarima.

On je pozdravio izgradnju etno-sela na Ravnoj Romaniji, te rekao da budućnost turizma na ovom području Republike Srpske mora dobiti regionalni značaj, te da svi turistički proizvodi treba da budu plodovi osmišljene i kvalitetne međuopštinske saradnje.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izrazio je spremnost za nastavak saradnje dvije lokalne zajednice sa ciljem pružanja boljih usluga građanima, pri čemu je apostrofirao nužnost sanacije i modernizacije lokalnih puteva i razvoja turizma, što će najvećim dijelom biti finansirano iz opštinskih budžeta.

On je potvrdio da će radovi na izgradnji etno-sela na Ravnoj Romaniji početi početkom septembra i izrazio nadu da će u tom projektu, kojeg je inicirao proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, svoj interes pronaći i opština Pale.

Prema njegovim riječima, jako je bitno da obje opštine insistiraju na regionalnom pristupu razvoju turizma i da rade na zajedničkoj promociji i uvezivanju turističkih destinacija, kao štu su olimpijska planina Jahorina, pećina Orlovača, Novakova pećina i Novakova njiva, a u budućnosti i etno-selo na Ravnoj Romaniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare