Saopštenje opštine Pale u vezi uklanjanja bilborda

0

Povodom saopštenja „Pokreta za naš grad – Pale“ u kojem se osuđuje uklanjanje neovlašteno postavljenih bilborda u Karađorđevoj ulici i Ulici Milutina Milankovića, Opština Pale želi da upozna javnost sa činjenicama u ovom slučaju.

Komunalna policija opštine Pale dana 12. septembra 2014.godine telefonom je primila prijavu da N.N. lica postavljaju bilborde u ulicama Karadjorđeva i Milutina Milankovića.

Izlaskom na teren utvrđeno je da je prijava istinita, a provjerom u nadležnom opštinskom odjeljenju ustanovljeno je da ne postoji zahtjev niti bilo kakvo odobrenje koje se odnosi na postavljanje bilborda na pomenute lokacije.

Takođe, pored činjenice da se radi o neovlaštenom postavljanju bilborda, utvrđeno je i da su bilbordi nepropisno obezbjeđeni i sa improvizovanim nosačima pa predstavljaju i potencijalnu opasnost za prolaznike.

Bilbordi su uklonjeni dana 17. septembra 2014. godine uz asistenciju Komunalnog preduzeća, a potom i patrole Stanice policije Pale jer se u međuvremenu pojavio i vlasnik bilborda koji je želio obustaviti radove.

Kriminalistička policija je izvršila uviđaj i utvrdila da nema elemenata krivičnog djela kao i da bilbordi nemaju potrebno odobrenje što je potvrdio i okružni tužilac, a vlasnik je upozoren da ne može postavljati bilborde bez odobrenja.

Opština Pale želi informisati javnost da se i u ovom slučaju radi o dosljednom poštovanju propisa, a ne o navodnom sprečavanju građana da dobiju informacije o kandidatima i predizbornoj kampanji.

Takođe, iz Opštine Pale upozoravaju da je i do sada svako nepoštovanje propisa u ovoj oblasti sankcionisano na isti način.

(Opština Pale)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments