Šansa za mlade visokostručne kadrove

0

MILIĆI – Pripravnički staž u kompaniji “Boksit” iz Milića danas je počelo da odrađuje osam visokoškolaca sa diplomama javnih univerziteta raznih profila, od kojih većina ima zvanje master.


Iz kompanije “Boksit” saopšteno je da su mladi visokoškolski kadrovi do sada bili na evidenciji Biroa za zapošljavanje i da su primljeni da odrade jednogodišnji pripravnički staž u različitim organizacionim jedinicama ove milićke kompanije.

“Svaka tri mjeseca analiziraće se njihovi radni rezultati i u skladu sa njima korigovati i zarada, a onima koji u praksi potvrde stečena teorijska znanja, pokažu volju za rad i napredovanje u struci zagarantovan je stalni radni odnos u Kompaniji”, navodi se u saopštenju.

Iz “Boksita” napominju da na ovaj način kompanija, u skladu sa razvojnim konceptom, nastavlja kontinuitet zapošljavanja mladih, jer je tokom ove zime primila još 15-ak mladih stručnih radnika sa Biroa za zapošljavanje, a najviše u Sektor drvoprerade.

U saopštenju se navodi da je kompanija “Boksit”, tokom višedecenijskog uspješnog rada, uvijek posebnu pažnju poklanjala obrazovanju i stručnom usavršavanju svojih radnika i pomagala školovanje mladih, znajući da bez dobrih kadrova nema napretka.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments