Saniran dio sistema, uloženo 1,5 miliona maraka

0

ROGATICA – U Rogatici je završen dio sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema, za šta je izdvojeno milion i po KM u okviru projekta vrijednog šest miliona KM.
Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da su u ovome projektu 50 odsto kreditna sredstva Evropske investicione banke, 35 odsto su grant sredsva i 15 odsto učešće opštine.

On je izjavio novinarima da prva komponenta ovoga projekta podrazumijeva izgradnju kanalizacione mreže u prigradskim naseljima Plješevica i Ptičijak, kao i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže u naseljima Borač i Ciglana.

Prema njegovim riječima, izvedeni radovi su zadovoljavajućeg kvaliteta i objekti su predati na upotrebu korisniku rogatičkom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.

Puhalac je najavio da će radovi biti nastavljeni u drugoj fazi na zamjeni transportnog cjevovoda od izvorišta Ziličina do pumpnih stanica u gradu, kao i u trećoj fazi na rekonstrukciji gradske vodovodne mreže i izgradnji više vodovoda u ruralnim naseljima.

Projekat čine 23 potprojekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u gradskim i prigradskim naseljima, nabavke opreme, rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i zamjene glavnog vodovoda od izvorišta Ziličina do grada.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments