Sanacija puta Han Derventa – Bulozi

0

Stari asfaltni lokalni put Han Derventa – Bulozi, koji se koristi kao alternativni pravac zbog rekonstrukcije tunela “Čeljigovići”, na magistralnom putu Sarajevo – Pale, saniraće preduzeće “Romanijaputevi” , zaključila je nadležna komisija nakon što je danas izvršila uvid u stanje puta na licu mjesta.

Informaciju o stanju lokalnog puta zatražilo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, a komisiju koja je izvršila uvid u stanje puta činili su predstavnici Javnog preduzeća “Putevi RS”, Instituta za građevinarstvo iz Banjaluke, “Romanijaputeva”, republički saobraćajni inspektor Borislav Radović, kao i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Bulozi Dane Petrović.

“Romanijaputevi” su dužni da zakrpe sve udarne rupa, izvrše nasipanje bankina na mjestima gdje postoje denivelacije, te isjeku šiblje koje ugrožava vidljivost i bezbjednost saobraćaja.

Lokacije na kojima je potrebno izvesti te aktivnosti registrovaće i označiti predstavnici “Romanijaputeva”.

Dok traju radovi na sanaciji tunela “Čeljigovići”, “Romanijaputevi” su dužni da održavaju ovaj alternativni pravac i da ga, nakon što budu završeni radovi na tunelu i ponovo puštena u saobraćaj ta dionica, vrate u prvobitno stanje, odnosno da otklone sva nastala oštećenja.

Stanovnici Mjesne zajednice Bulozi u opštini Istočni Stari Grad uputili su 18. avgusta zahtjev ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću da problem sanacije lokalnog puta Han Derventa – Bulozi bude prioritetno riješen, upozorivši da će, u protivnom, biti prinuđeni da 25. avgusta potpuno blokiraju ovaj alternativni pravac, koji se trenutno koristi zbog rekonstrukcije tunela Čeljigovići, na magistralnom putu Sarajevo – Pale.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=4blUyVoNpyk}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments