Sanacija mosta teče po planu

0

ZVORNIK – Sanacija Mosta kralja Aleksandra prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Mali Zvornik i Zvornik, teče po planu, zahvaljujući i lijepom aprilskom vremenu, ali i smanjenom kretanju građana usljed sprečavanja širenja virusa korona, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Lijepo aprilsko vrijeme pogoduje da se radovi obavljaju optimalno, bez zastoja, dok zbog virus korona nema pritisaka građana na izvođača da se u nekim vremenskim razmacima dozvoli prelaz preko ovog mosta, kako je bilo ranije dogovarano.

Srni je potvrđeno da se radovi odvijaju u skladu sa planom i da za sada, zbog virusa korona, niko ne traži da se dozvoli prelazak preko mosta, koji je granični prelaz za pješake, jer ga čeka četrnaestodnevni karantin.

Radovi na rekonstrukciji mosta kralja Aleksandra prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, počeli su 27. avgusta prošle godine.

Rekonstrukcijom ovog mosta biće urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cjelosti, odvodi oborinskih voda i rasvjeta.

Za rekonstrukciju mosta Vlada Srbije donirala je 600.000 evra.

Radovi će trajati 12 mjeseci, dok je prelaz preko mosta zabranjen za pješake tri mjeseca, do kada bi trebalo da budu završeni radovi koji će omogućiti bezbjedno kretanje pješaka.

Izvođač radova je zvornička firma „Enikon gradnja“.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare