Sanacija gasovoda trebala bi da bude završena do večeras

0

Preduzeće „Gas-promet“ planira da radove na sanaciji curenja ovog energenta na dionici gasovoda Šepak-Karakaj završi u večernjim časovima, nakon čega može početi zapunjavanje gasovoda, stabilizacija pritisaka po dionicama i transport prirodnog gasa, rekao je Srni izvršni direktor za tehničke poslove Goran Ašonja.

On je podsjetio da je privremena sanacija curenja na dionici gasovoda Šepak-Karakaj izvršena u utorak, 2. februara, te da tokom radova nije prekidan transport gasa.

„Cjevovod je mehanički ojačan obujmicom, ali nije bilo moguće u potpunosti zaustaviti curenje gasa na duži rok“, rekao je Ašonja.

On je naveo da su zbog toga za danas najavljeni radovi na lokaciji sela Roćević, kod Zvornika, na trajnoj sanaciji gasovoda, sa prekidom transporta prirodnog gasa u trajanju do 24 časa.

Ašonja je napomenuo da su od ponoći započeti pripremni radovi – formiranje potrebne akumulacije za potrošače u Sarajevu i pražnjenje dionice Šepak-Karakaj na kojoj treba izvršiti radove.

„Ulažemo maksimalne napore da potrošači prirodni gas dobiju u najkraćem mogućem roku“, naglasio je Ašonja.

Iz Akcionarskog društva „Zvornik stan“ ranije danas potvrđeno je da će zbog radova na gasovodu Šepak-Karakaj svi korisnici gasa, odnosno grijanja u Zvorniku i Industrijskoj zoni u Karakaju biti bez ovog energenta i grijanja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare