Sahranjen policajac Dragan Đurić

0

ZVORNIK – Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu, sahranjen je danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.

Pored porodice, radnih kolega i mnogobrojnih građana Zvornika, sahrani ubijenog policajca prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Srpske Gojko Vasić, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH sa područja zvorničke regije.

Vlada Republike Srpske današnji dan proglasila je Danom žalosti u Srpskoj. Dan žalosti proglašen je i u Federaciji BiH i Brčko distriktu.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Tokom rata njegova porodica izbjegla je u Zvornik. Bio je pripadnik MUP-a Srpske od 7. aprila 1994. godine.

Đurić je ubijen u ponedjeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao “Alahu ekber”, ubijen je prilikom razmjene vatre sa policijom.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments