Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Трагично преминули новинар Горан Маунага биће сахрањен сутра на гробљу Доњи Миљевићи у Источном Сарајеву.
Сахрана ће бити обављена у 14.00 часова.

Горан Маунага /65/, дугогодишњи новинар „Гласа Српске“, „Независних новина“ и Новинске агенције Републике Српске – СРНА погинуо је у суботу, 9. марта, у стравичној саобраћајној несрећи у Доњој Љубогошти код Пала.

Маунага је рођен 11. марта 1959. године у Сарајеву, гд‌је је завршио основну и средњу школу, док је на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика, дипломирао 1984. године.

Каријеру је почео 1987. године у „Вечерњим новостима“, а највећи дио радног вијека – од 2008. до 2018. године провео је радећи у „Гласу Српске“.

Претходно је три године провео у „Независним новинама“, а након одласка из „Гласа“ био је шеф дописништва Новинске агенције Републике Српске – СРНА у Источном Сарајеву.

Објављивао је текстове у бројним листовима широм региона, а током грађанског рата у БиХ био је уредник и новинар у листовима „Српска војска“ и „Јавност“.

За објављене текстове добио је бројне награде, како од новинских кућа у којима је радио, тако и од асоцијација са којима је сарађивао.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare