Saborni hram Svetog Arhangela Gavrila danas proslavlja svoju krsnu slavu

0

Saborni hram Svetog Arhangela Gavrila u izgradnji danas proslavlja svoju krsnu slavu. Jutros je služena liturgija u toku koje je organizovano lomljenje slavskog kolača.

Nakon svete Liturgije u porti hrama podijeljeno je slavsko žito i kolač, nakon čega je organizovano posluženje za vjernike.

U novom Sabornom hramu koji je u izgradnji od mjeseca marta se redovno služe svete Liturgije, nedjeljom i praznikom sa početkom u 08:00 časova.

„Prije nego što počnemo graditi crkvu, potrebno je da izgradimo crkvu u sebi, da redovno dolazimo na liturgije i vjerujemo u jednu vjeru i crkvu Gospoda Hrista„, izjavio je u svom obraćanju vjernicima jerej Darko Đogo, dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

Radovi na izgradnji hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila su počeli 21. avgusta 2008. godine. Iste godine, na praznik Svetog Joakima i Ane, 22. septembra, mitropolit Nikolaj osvještao je temelje. Trenutno su u toku radovi na pokrivanju hrama bakarnim limom i izgradnji porte.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-hram-svetog-arhangela-gavrila-pale-2015/] width=[54] height=[54] title=[Saborni hram Svetog Arhangela Gavrila danas proslavlja svoju krsnu slavu] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare