Sa Trga Republike Srbije pušteni ljubičasti baloni

0

ISTOČNO SARAJEVO – Povodom Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece koji se obilježava danas, sa Trga Republike Srbije iz Istočnog Novog Sarajeva pušteni su ljubičasti baloni za sve „mrvice“ koje nisu dobile najvažniju bitku.

Nakon toga u Dječijoj biblioteci organizovana je promocija slikovnice „Čudesni mali heroji“, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Slikovnica „Čudesni mali heroji“ nastala je iz ideje Upravnog odbora Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj, a u okviru projekta „Čarobni mrvičasti svijet“.

U izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo štampano je 1.500 slikovnica, a sva sredstva od prodatih slikovnica biće utrošena za kupovinu medicinske opreme za neonatološko odjeljenje u bolnici Foča.

Predsjednik Udruženja Mileva Mirović Tanić ranije je izjavila Srni da će zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine „LJubičasti novembar“ biti obilježen malo drugačije, ali kreativnost tima „Mrvica“ nije izostao, pa su druženja morali svesti na minimum.

Prema njenim riječima, u okviru obilježavanja 17. novembra ljubičastom svjetlošću obasjana je zgrada Predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“ i jedna fontana u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Tanićeva je napomenula da je u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu u proteklih godinu obavljeno 12 prijevremenih porođaja i rođeno je 15 „mrvica“, a bilo je i pet transporta za Banjaluku, jer se radilo o trudnicama u riziku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare