Rumuni Sara Tinea i Paul Pepene pobjednici u smučarskom trčanju

0

Sara Tinea i Paul Pepene iz Rumunije osvojili su prva mjesta na takmičenju u smučarskom trčanju slobodnim stilom, koje je u okviru FIS Balkan kupa održano na stazama Nordijskog centra „Dvorišta“ na Jahorini.
U trci na pet kilometara za žene drugo mjesto osvojila je jučerašnja pobjednica Anja Mandeljec iz Slovenije, a treća je bila Hrvatica Vedrana Malec.

U trci na 10 kilometara za muškarce drugo mjesto je osvojio Bugarin Veselin Cincov, a treće Rumun Patrica Hadžiu, što je identični raspored kao i na jučerašnjoj trci.

Šef takmičenja Dragan Jeftović rekao je Srni da je u trkama učestvovalo 60 takmičara iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Bugarske.

Prema njegovim riječima, zbog vremenskih nepogoda na takmičenje nisu uspjeli da dođu takmičari iz Crne Gore, Grčke i Turske.

Organizatori ovog po rangu najvažnijeg takmičenja u BiH u smučarskom trčanju je Smučarski klub „Sarajevo – Istočno Sarajevo“.

Jeftović je istakao da je danas održano i Otvoreno prvenstvo grada Istočnog Sarajeva u smučarskom trčanju na kojem su najviše uspjeha imali takmičari „Romanije“ sa Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare