Rukovodstvo opštine Pale organizovalo ispraćaj olimpijcima

0

Rukovodstvo opštine Pale upriličio je danas prijem za naše sugrađane koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama /ZOI/ u Sočiju.

Na 12. ZOI učestvovaće Žana Novaković, Marko Rudić, Tanja Karišik i Mladen Plakalović dok je peti učesnik iz BiH ekipe zeničanin, “alpinac” Igor Laikert.

Na prijemu za sportiste načelnik Kovačević je rekao da veliki ponos za jednu opštinu čini imati četiri od ukupno pet takmičara iz državne ekipe na Olimpijskim igrama što najbolje govori o tome da su Pale okrenute sportu i sportistima.

“Smatram da u regionu ne postoji manje mjesto sa više učesnika ZOI”, rekao je Kovačević i dodao da ovi mladi ljudi, koji predstavljaju Pale, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, u Sočiju će govoriti i raditi u ime svih nas, a mi ćemo ih svojski podržavati.

On je podsjetio da su na nedavnom izboru sportiste opštine Pale za 2013. godinu promovisali ovu olimpijsku ekipu, a današnji prijem, na kojem je sportistima uručena i finasijska podrška za put u Soči, mali je znak pažnje i potvrda da mislimo na njih, podržavamo ih i naravno, dočekujemo 24. februara.

Alpska skijašica Žana Novaković u Sočiju će se takmičiti u dvije discipline – slalomu i veleslalomu, a nada se da će “voziti” svoju najbolju vožnju jer se uspjela dobro pripremiti tokom ljeta i napredovati u tehničkom smislu.

Marko Rudić takođe nastupa u dvije takmičarske discipline – slalom i veleslalom i daće sve od sebe da napravi dobar rezultat jer je velika stvar da su uspjeli ostvariti norme uprkos teškim ekonomskim prilikama.

Biatlonka Tanja Karišik će se na predstojećim Olimpijskim igrama takmičiti u biatlonu i skijaškom trčanju, a Mladen Plakalović u ski-trčanju i maratonu.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će sutra u Zetri u 12.00 časova održati press konferenciju na kojoj će predstaviti BH olimpijski tim za predstojeće zimske olimpijske igre u Sočiju – Rusija, i najaviti “Olimpijski sportski vikend”, program Olimpijskog komiteta posvećen popularizaciji sporta, najavi organizacije EYOF-a.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ispracaj-olimpijaca-jan-2014/] width=[105] height=[105] title=[Rukovodstvo opštine Pale organizovalo ispraćaj olimpijcima] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb105_] thumb_cache_dir=[thumbs105] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments