Rukometaši „Glasinca“ ostvaruju cilj

0

SOKOLAC – Rukometni klub „Glasinac“ sa Sokoca je seniorski jesenji prvak Druge lige Republike Srpske, grupe „Istok“, što znači da je 99 odsto ostvario svoj dugogodišnji cilj i san – plasman u Prvu ligu Srpske, rekao je Srni trener Jovan Borovčanin.

On je podsjetio da ih nastavak seniorske sezone očekuje u februaru i da se sada okreću Kantonalnoj ligi, gdje učestvuju zahvaljujući dobrim rezultatima i ozbiljnom radu u Klubu, koji sve više privlači mlade na Sokocu.

Riječ je o veoma kvalitetnoj ligi u BiH koja obuhvata klubove od Goražda do Visokog.

„Naši momci su do decembra zauzeti utakmicama i sa svim što je njima potrebno u ovom uzrastu da bi dalje napredovali u rukometu“, rekao je trener Borovčanin.

On je izrazio nadu da će Klub, osim dobrih rezultata, steći i druge neophodne uslove da sokolački „Glasinac“ uđe u Prvu ligu Republike Srpske, koja kreće naredne godine u oktobru, te da će seniori ovog tima dobiti podršku šire zajednice i preduzetnika.

Borovčanin je naglasio da su najmlađi rukometaši „Glasinca“ sinoć na svom terenu u prijateljskom susretu pobijedili „Radnički“ iz Goražda rezultatom 29:26, što treneru mlađih selekcija ovog tima Nenadu Glušici predstavlja veliko zadovoljstvo budući da je protivnička ekipa došla iz „grada rukometa“.

„Za budućnost Kluba ne treba da brinemo jer je trener Glušica okupio veliki broj mlađih dječaka koji žele da rade“, rekao je Borovčanin.

On je podsjetio da narednog vikenda počinje Omladinska dječija liga Republike Srpske, gdje dječaci „Glasinca“ na prvom turniru gostuju u Doboju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare