RTRS donirala je 3.000 KM opštini Istočni Stari Grad

0

ISTOČNI STARI GRAD – Radio-televizija Republike Srpske donirala je 3.000 KM opštini Istočni Stari Grad za kupovinu goriva za čišćenje snijega na putnoj komunikaciji na Trebeviću, potvrdio je danas Srni šef Informativno-tehničkog centra RTRS-a iz Istočnog Sarajeva Momčilo Milidrag.

On je dodao da je ovu odluku donio generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović zahvalio je Davidoviću na razumijevanju i pomoći, navodeći da je zahtjev za pomoć, osim RTRS-u, uputio i „Poštama Srpske“ i „M:telu“.

“S obzirom da mehanizacija našeg komunalnog preduzeća čisti put koji vodi ka vrhu Trebevića, gdje se nalazi strateški PTT-toranj, uputio sam zahtjeve za pomoć `Poštama Srpske`, `M:telu` i RTRS-u, koji na ovoj lokaciji imaju postavljene komunikacione uređaje“, rekao je Gašanović Srni.

On je izrazio očekivanje da će se i „Pošte Srpske“ i „M:tel“ vrlo brzo odazvati njegovom pozivu i u skladu sa svojim mogućnostima dati doprinos kvalitetnom čišćenju snijega ka vrhu Trebevića, posebno zbog toga što su najavljene nove obilne snježne padavine.

Za saniranje posljedica snježnog nevremena, opština Istočni Stari Grad, koja održava lokane puteve, dužine 135 kilometara, do sada je interventno od Vlade Republike Srpske dobila 50.000 KM, od Skupštine grada Istočno Sarajevo 4.000 KM za gorivo, a od opštine Bijeljina pomoć od 5.000 litara goriva vrijednosti 12.000 KM.

Opština Istočni Stari Grad prostire se na 105 kilometara kvadratnih, ima oko 2 000 stanovnika koji žive u četiri mjesne zajednice, od kojih je 400 penzionera, a na Birou za zapošljavanje nalazi se 231 lice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments