Romanija sigurno startovala u drugom dijelu sezone

0

Fudbaleri i uprava Fudbalskog kluba „Romanija“ Pale ove godine proslavljaju 80 godina postojanja kluba. Jedan od najstarijih sportskih kolektiva u opštini Pale, kao i svi drugi sportski kolektivi u godinama finansijske krize, preživljava težak period.

Nakon istupanja kluba iz Druge lige RS, zbog dugovanja, u protekle dvije sezone klub se konsolidovao. Vraćeno je većinu potraživanja, Romanija nije preregistrovana u drugi sportski kolektiv, kao što su to mnogi uradili, već su sve obaveze kluba zadržane.

Boje kluba su u protekle dvije sezone u Trećoj regionalnoj ligi RS – grupa jug branili uglavnom domaći, mladi igrači, pojačani sa nekoliko starijih igrača iz paljanske škole fudbala i nekoliko studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Ove sezone klub je dominantan u Trećoj ligi, pa već sada imaju 13 bodova prednosti u odnosu na konkurentski Hercegovac.

Romanija je na otvaranju drugog dijela sezone u Rudom savladala domaćina sa 0:3 (0:0). Golove su postigli Šijaković, Muharemović i Zeković.

U nedjelju 27. aprila Romanija je gostovala u Čajniču i jednom sigurnom i dominantnom igrom slavila sa 1:4 (0:2).

Strijelci su bili: 6. Muharemović 0:1; 14. Muharemović 0:2; 71. Živković 1:2; 80. Stanišić 1:3; 86. Jokić S. 1:4.

Naredno kolo Romanija dočekuje Hercegovac iz Bileće. Po svemu sudeći naši fudbaleri će se nakon tri sezone vratiti u Drugu ligu RS, pa će i najvažnija sporedna stvar na svijetu ponovo biti aktuelnija u gradu na Miljacki.

FK Romanija

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare