Rok od 30 dana za isplatu plata i sanacioni program

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Miodrag Femić zatražio je da Bolnica Istočno Sarajevo u roku od 30 dana bude izjednačena sa ostalim zdravstvenim ustanovama po redovnosti isplate plata.
„Tražimo i da se u roku od 30 dana napravi sanacioni program i da se sistemski počne rješavati problem ove zdravstvene ustanove“, rekao je Femić na redovnom informativnom zboru radnika Bolnice.

Femić, koji je i vršilac dužnosti predsjednika Unije zaposlenih u zdravstvu Srpske, poručio je da će Unija nastaviti da pruža nesebičnu podršku zaposlenima u Bolnici Istočno Sarajevo za rješavanje socijalno-ekonomskih i sindikalnih pitanja.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić negirala je stav ministra zdravlja Republike Srpske Dragana Bogdanića da bolnica dobro funkcioniše i kao argument navela da jedna medicinska sredstva opslužuju više od 20 pacijenata.

Ona je rekla da je juče stigao odgovor ministra Bogdanića na pismo zaposlenih u kojem, osim zahtjeva za ispunjavanja materijalnih pitanja, navode da Bolnica Istočno Sarajevo ne može zadovoljiti potrebe za zdravstvenom zaštitom stanovništva regije.

„Ministrov odgovor praktično je igra `gluvih telefona`, ni na šta što smo napisali nije odgovorio“, rekla je Janjićeva, ističući da svakodnevna okupljanja zaposlenih na pauzi nisu ponukana njihovim privatnim razlozima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare