Riješiti problem elektrosnabdijevanja u Topliku, Tilavi i Petrovićima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Predstavnici “Elektrodistribucije” Pale u razgovoru sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem najavili su skoru realizaciju projekta rekonstrukcije elektro-mreže u naseljima Tilava, Toplik i Petrovići, koja bi trebalo da bude završena tokom godine.

Katić je u razgovoru sa direktorom “Elektrodistribucije” Pale Acom Stanišićem istakao neophodnost rješavanja problema u elektrosnabdijevanju tri naselja, gdje su problemi neredovnog napajanja posebno izraženi pri vremenskim nepogodama, saopšteno je iz opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Katić i Stanišić su na sastanku, koji je održan u prostorijama opštine, razgovarali o stanju elektrosnabdijevanja i elektroenergetskoj situaciji na području ove lokalne zajednice.

U saopštenju se dodaje da je dinamičan razvoj opštine neophodno da prati i razvoj prateće infrastrukture.

U skladu s tim je na području opštine planirano polaganje glavnog energetskog kabla na potezu Ivanići – Elektrotehnički fakultet /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čime bi se dugoročno obezbijedio energetski kapacitet i potrebe stanovništva za električnom energijom u novoizgrađenim naseljima opštine Istočno Novo Sarajevo, ali i opštine Istočna Ilidža.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim planovima razvoja elektromreže na području regulacionih planova “Čiča” i “Centar tri”, a istaknuta je jako dobra saradnja i komunikacija opštine i ovog preduzeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments