Riješeno pitanje zagrijavanja hrama na Veljinama

0

ISTOČNO SARAJEVO – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnom Sarajevu, u kome je završeno postavljanje podnog prijanja i novog granitnog poda.
Starješina crkve protojerej Milorad Vujić rekao je Srni da tokom opremanja hrama devedesetih godina nije bilo mogućnosti da se riješi pitanje zagrijavanja hrama tokom zimskih mjeseci, što je urađeno ove godine.

Vujić je naveo da je u hramu završen i novi granitni pod, koji je, kako je istakao, oplemenio cjelokupnu unutrašnjost hrama.

Prema njegovim riječima, radovi su uspješno okončani zahvaljujući velikoj pomoći opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, ali i značajnoj podršci nekoliko privrednika i prilozima brojnih vjernika.

„Već ugovaramo poslove da bi u drugoj polovini naredne godine počeli freskopisanje oltarskog dijela, a vjerovatno i kupole. Intenzitet radova zavisiće od finansijskih sredstava“, rekao je protojerej Vujić.

Mitropolit je tokom liturgije rukopoložio u čin jednog đakona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare