Riješen problem RAOP-a, na redu „Famos“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić u razgovoru sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem izrazio je nadu da će, ulaskom ruskog partnera u Rasklopnu opremu, biti riješen problem ovog preduzeća, koji je prethodnih mjeseci bio u fokusu interesovanja republičkih institucija.

„Nije riječ samo o dugovanjima koje je trebalo izmiriti za prethodni period, već treba obezbijediti da taj subjekat radi i da se radna mjesta više od 200 zaposlenih zadrže“, rekao je Radojičić novinarima u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da preostaje rješavanje pitanja „Famosa“, prema kome postoje obaveze i prijedlog Vlade kada je riječ o restrukturisanju i reorganizaciji kako bi se u tom preduzeću zadržala proizvodnja i broj zaposlenih koji bi bio optimalan za funkcionisanje.

Radojičić je rekao da ga je Ćosić na današnjem sastanku upoznao o infrastrukturnim projektima i planovima ove lokalne zajednice.

„Treba pozdraviti pravljenje urbanog centra na ovom području, kao i ideje koje se planiraju realizovati sopstvenim sredstvima i sredstvima Republike“, naglasio je Radojičić.

On je napomenuo da je, osim onog na čemu će opština sada raditi, a to je izgradnja gradskog parka, realno očekivati da se do kraja godine uđe u projekat izgradnje novog vrtića vrijednog oko 350.000 KM, a u narednim godinama da se formira gradski urbani centar.

Radojičić je istakao da ova opština uspijeva da izvršava svoje obaveze iz domena socijalne zaštite.

„Opština ima problem deficita iz ranijeg perioda, odnosno naslijeđenog duga iz prethodnog mandata koji se mora sanirati. U tom kontekstu postoje prijedlozi Ministarstvu finansija i Vladi na koji način obezbijediti normalno finansiranje i saniranje ranijeg duga, ali i za neke projekte za naredni period koji bi djelimično bili finasirani iz republičkih sredstava, a djelimično kreditnim sredstvima ove lokalne zajednice“, naglasio je Radojičić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare