Ribolovci napravili vještački brzak

0

SOKOLAC – Članovi sokolačkog Sportsko ribolovačkog društva “Bioštica” napravili su vještački brzak od kamena dubine dva i širine oko četiri metra, na Flajfišing /flyfishing /stazi, dva kilometra od izvorišta Bioštice, čime je omogućeno više kiseonika za ribe u tom dijelu rijeke.

Potpredsjednik ovog društva Radislav Nešković rekao je Srni da je grupa od desetak njihovih članova dva dana radila ručno vadeći i slažući kamen kako bi napravila jaz, na plićem dijelu rijeke.

On je dodao da je na tom dijelu toka dva kilometra od izvrora Bioštice, voda sporija i da je njihova želja bila da svojim radom, od danas, poboljšaju uslove za živi svijet u gornjem toku rijeke.

Nešković je izrazio zadovoljstvo što su ribolovci i ovaj put vlastitim radom potvrdili veliku ljubav prema svojoj rijeci i živom svijetu u njoj, bez koga ne bi bilo ni ribe, ni zadovoljstva sportskih –ribolovaca da borave u prirodi.

On je naglasio da su ovu aktivnosti sportskih ribolovaca pomogli sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” i samostana trgovinska radnja “Ekonomik” sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments