Rezultati testiranja ohrabruju, zadržati maksimalan oprez

0

FOČA – Rezultati testiranja osoba iz Foče na prisustvo virusa korona ohrabruju jer su svi uzorci bili negativni, ali je potrebno zadržati maksimalan oprez i poštavanje svih propisanih mjera, istaknuto je na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Proteklih nekoliko dana testirano je više zdravstvenih radnika iz Doma zdravlja i Univerzitetske bolnice Foča, kao i osoba koje su bile u kontaktu sa pozitivnim na virus korona i rezultati svih testova su negativni.

Testiranja se nastavljaju, rečeno je na sastanku Štaba.

Načelnik opštine Radisav Mašić istakao je da je potrebno i dalje zadržati oprez jer niko nije imun na virus, te da se niko ne može osloboditi bojazni da virus korona neko ne bi mogao donijeti i u Foču.

„Na to nas upozorava stanje u Kalinoviku i Nevesinju, iz svih tih opština dobijamo pacijente u našoj bolnici, tako da postoji realna opasnost od prenošenja zaraze. Zato građanima i dalje upozorenje da se pridržavaju svih mjera koje struka preporučuje i da budu dosljedni u tome, posebno u poštovanju rastojanja i nošenja maski“, napomenuo je Mašić.

U Univerzitetskoj bolnici Foča, na posebnom kovid odjeljenju, smješteno je osam pacijenata iz Kalinovika i Gacka, od kojih je sedmoro pozitivno na virus korona.

Na području opštine Foča, izuzev dva lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa u toku liječenja od drugih bolesti na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, nema zaraženih.

Pod zdravstvenim nadzorom su 24 lica, od kojih jedno u karantinu.

Iz nadzora je izašlo 198 lica.

Štab je donio odluku da prodavnice danas, zbog policijskog časa, rade do 14.00 časova, dok će od sutra, kada se početak policijskog časa pomijera na 22.00 časa, radno vrijeme prodavnica ostati do 18.00 časova i to do ponedjeljka 11. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare