Republičko takmičenje „Misli mine 2014“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Republičko takmičenje učenika sedmih razreda osnovnih škola iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom „Misli mine 2014“ biće održano danas u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Iz Crvenog krsta Republike Srpske saopšteno je da je ovo završna manifestacija na kojoj će se takmičiti devet ekipa pobjednika sa regionalnih takmičenja o ovoj temi.

Republičkom takmičenju prethodila su školska, opštinska/gradska i regionalna takmičenja.

Pobjednička ekipa za pokazano najbolje znanje i uspjeh iz ove oblasti biće nagrađena desetodnevnim ljetovanjem u Kumboru. Sponzor ove nagrade je Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Za drugoplasiranu ekipu predviđene su pojedinačne nagrade – fotoaparati, a za trećeplasiranu – muzičke slušalice.

Školama, svim učesnicima i instruktorima biće dodijeljene zahvalnice za učešće, a pobjedničkim ekipama pehari i medalje.

Pobjednik republičkog takmičenja učestvovaće zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta/križa Federacije BiH i Brčko distrikta na takmičenju koje će biti organizovano na nivou Crvenog krsta/križa BiH.

U saopštenju se navodi da je Crveni krst Republike Srpske u periodu od 8. do 15. decembra obilježio Nedjelju upozoravanja na opasnost od mina, a realizovao je i takmičenje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima o temi „Čuvajte se mina – naša je poruka svima“.

Pobjednik takmičenja u kategoriji literarnih radova je Nikolina Kalanj, učenica osmog razreda OŠ „Nikola Tesla“ iz Dervente, a u kategoriji likovnih radova Isidora Janković, učenica osmog razreda OŠ „Petar Mećava“ Kostajnica.

Pobjednicima takmičenja biće uručene nagrade na Republičkom takmičenju „Misli mine 2014“. Za prvo mjesto biće dodijeljen tablet, za drugo fotoaparat, a za treće muzičke slušalice uz druge poklone.

Takmičenje u Istočnom Novom Sarajevu počinje u 11.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare