Reprogramirati dug komunalnog preduzeća “Javor”

0

HAN PIJESAK – Skupština opštine /SO/ Han Pijesak zaključila je da treba preduzeti sve mjere radi reprogramiranja duga lokalnog komunalnog preduzeća “Javor” prema “Elektro-Bijeljini” i Poreskoj upravi Republike Srpske-Područnoj jedinici iz Istočnog Sarajeva.

Prema zaključcima sa posljednje sjednice SO, opština Han Pijesak poslije deblokade žiro-računa preduzeća “Javor” treba da redovno uplaćuje mjesečnu tranšu iz budžetskih sredstava za tekuću potrošnju struje i rate reprogramiranog duga, te da obezbijedi upravljanje kompletnim sistemom vodosnabdijevanja ovog komunalnog preduzeća.

Preduzeće “Javor” treba da obezbijedi bruto plate i osnovne troškove iz redovne djelatnosti, da sačini novu sistematizaciju radnih mjesta i uvede nove koeficijente u skladu sa složenošću poslova.

Javno komunalno preduzeće “Javor” sa Han Pijeska duguje za struju 917.000 KM bijeljinskoj elektrodistribuciji, od čega je glavnica oko 546.000 KM, a kamata 371.000 KM.

Skupština opštine zaključila je i da opština Han Pijesak treba da preduzme mjere i radnje, kako bi bio stavljen u funkciju sistem “Pogleđanska voda”, koji bi snabdijevao vodom određeni broj domaćinstava bez potrošnje struje u prigradskim naseljima Pogled, Čađavica, Kraljevo Polje, Vikend naselje i Bogaz.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments