Rekordan broj prijavljenih beba

0

ISTOČNO SARAJEVO – „Konferencija beba“ koja je danas održana u Istočnom Novom Sarajevu oborila je rekord sa 73 prijavljene bebe, rekao je Igor Đokanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u ovoj opštini koja ima najvišu stopu nataliteta u Republici Srpskoj. Đokanović je izrazio zadovoljstvo i podrškom sponzora. Matična biblioteka Istočno Sarajevo je dijelila poklon pakete i upisivala nove članove u Dječije odjeljenje.


„Za bebe smo pripremili slikovnice edukativno-zabavnog karaktera, a za roditelje letke `Zašto čitati bebama` i `Ne po guzi`, koji govori protiv fizičkog kažnjavanja djece“, rekla je bibliotekarka Miljana Macan.

Na Konferenciji beba izabrano je i tročlano Predsjedništvo u sastavu Luka Tadić kao najmlađa beba, Lazar Klisura kao najstarija beba i Marija Mandić, kao beba sa najviše braće i sestara.

„Konferencija beba“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske u 24 lokalne zajednice Srpske.

Manifestacija je pokrenuta 2006. godine i predstavlja dio kampanje „Porodica za pet“, koja se provodi s ciljem upoznavanja javnosti o demografskoj slici Srpske, promovisanja porodice i odgovornog roditeljstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare