Rekonstrukcija škole do kraja mjeseca

0

Rekonstrukcija Osnovne škole „Pale“, za koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao 100.000 KM, trebalo bi da bude završena krajem ovog mjeseca, rekao je Srni direktor škole Željko Forcan.

„Rekonstrukcija je počela početkom marta, a rok za njegov završetak planiran je krajem aprila. Ovim sredstvima zamijenjeni su prozori, u toku su radovi na fasadi i utopljavanje krova“, izjavio je Forcan.

On je istakao da je ovo značajna investicija i realizacija projekta vrijedna 200.000 KM. U realizaciju projekta priključili su se i Kancelarija za razvoj UN /UNDP/ u BiH, Ekološki fond Republike Srpske i predstavnici švedske Ambasade u BiH.

Forcan je istakao da će se završetkom ovih radova stvoriti dobri uslovi za izvođenje nastave, naročito u zimskom periodu jer će se smanjiti veliki troškovi zagrijavanja škole.

OŠ „Pale“ trenutno broji 820 učenika koji su raspoređeni u 33 odjeljenja.

Osnivanjem Osnovne škole „Srbija“ 2009. godine u paljanskom naselju Luke olakšani su i stečeni normalni uslovi za rad u školi „Pale“.

Forcan je podsjetio da je OŠ „Pale“ izgrađena 1962. godine i koju je tokom i poslije rata pohađalo više od 2.400 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare