Rekonstruisati Osnovnu školu iz sredstava Vlade Srbije

0

ROGATICA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Rogatici da je na sastanku sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem dogovoreno da opština kandiduje projekat rekonstrukcije Osnovne škole iz sredstava pomoći Vlade Srbije, a za koju je potrebno oko 350.000 KM.

Cvijanovićeva je ocijenila da će projekat rekonstrukcije Osnovne škole u Rogatici biti na listi projekata koje će Srbija prihvatiti.

Ona je navela da će u okviru te rekonstrukcije i nadogradnje, biti urađen i vrtić, te da će intervenisati kako bi se i to završilo u kratkom roku.

Govoreći o pitanju vraćanja Opštinskog suda u Rogaticu, Cvijanovićeva je rekla da će po povratku u Banjaluku razgovarati sa predstavnicima Ministarstva pravde o tom pitanju, a da će opština učiniti sve kako bi se stekli uslovi za funkcionisanje te institucije, što je potreba građana i lokalne zajednice.

“Zajedničkim aktivnostima i određenim podsticajima moramo raditi na uspostavljanju uslova za bolje zapošljavanje. Jedna od stvari koja je bitna kako bi podstakli mlade, a i druge je mogućnost startap podrške za pokretanje biznisa kada su u pitanju mladi, ali i podrška nekim drugim razvojnim projektima”, rekla je Cvijanovićeva.

 

Jagodić: Želimo pokrenuti proizvodnju u metalskom i tekstilnom sektoru


Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izjavio je da ova lokalna zajednica želi da pokrene proizvodnju u metalskom i u tekstilnom sektoru.

“Ono što generiše sve naše probleme oslanja se na probleme u zapošljavanju mladih i obrazovanih ljudi. Odatle proizilaze svi naši problemi u vezi sa odlaskom mladih i u vezi sa pronatalitetnom politikom”, rekao je Jagodić danas novinarima nakon sastanaka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Jagodić je istakao i pitanje vraćanje Opštinskog suda u Rogaticu, navodeći da je taj proces u toku.

On je rekao da ima veliku čast da ugosti Cvijanovićevu koja je došla u prvu zvaničnu posjetu Rogatici nakon opštih izbora i velike pobjede SNSD-a.

“Na ovoj posjeti zahvalni smo i mi iz Opštinske uprave, a vjerujem da i većina naših sugrađana dijeli to zadovoljstvo. Nastojali smo da Cvijanovićevu upoznamo o problemima u našoj lokalnoj zajednici”, rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, Cvijanovićeva je obećala da će podržati sve one projekte u Rogatici koji su u skladu sa mogućnostima i realnim procjenama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments