Редовна сједница у Сребреници, присуствује предсједник Српске

0

БАЊАЛУКА – Редовна сједница Владе Републике Српске биће одржана данас у Сребреници у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика, министара из Српске у Савјету министара, као и начелника и градоначелника локалних заједница са подручја Бирча и Подриња.

Сједница је заказана за 12.00 часова у просторијама старе зграде гимназије у Сребреници.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је јуче да ће са сједнице Владе Српске у Сребреници, која се одржава на дан када Генерална скупштина УН разматра антисрпску резолуцију, федералној страни бити предложен мирни разлаз.

На предложеном дневном реду Владе Српске наћи ће се информација о реализацији Меморандума о сарадњи у области пољопривреде између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске и Министарства индустрије Бјелорусије.

Министри ће расправљати и о приједлогу одлуке о одобрењу исплате милион КМ са рачуна посебних намјена ради реализације дијела уговора о финансирању БиХ и Републике Српске са Европском инвестиционом банком по пројекту мјере заштите од поплава у Републици Српској.

На сједници ће бити ријечи и о информацији о досадашњој реализацији пројекта оснивања специјалне болнице „Губер“ Сребреница, најављено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог мишљење на Нацрт закона о посебном регистру и јавности рада агената страног утицаја у Републици Српској.

Предвиђено је и више давања сагласности на планове утрошака и релокације средстава мнистарстава, институција и установа.

Након сједнице предвиђено је саопштење и изјаве за медије. Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare