Rebalans budžeta zbog neplaniranih povećanih prihoda

0

SOKOLAC – Odbornici Skupštine opštine Sokolac usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu, prema kojoj su neplanirani povećani prihodi od 500.000 KM usklađeni sa budžetskim izdacima.

Prema rebalansu, usklađivanje sredstava i budžetskih izdataka izvršeno je na nivou višem od 5.127.460 KM.

Načelnik opštine Milovan Bjelica obrazložio je da se moralo pristupiti rebalansu budžeta zbog toga što je opština Sokolac 29. juna dobila kredit, pa se pojavila razlika u planiranim budžetskim sredstvima za oko 2.200.000 KM, koliki je i kredit.

On je istakao da su početkom ove godine povećani i prihodi od prodaje šumskih drvnih sortimenata koje je Javno preduzeće „Šume Republike Srpske“ izmirilo iz ranijeg perioda, te nisu bili obuhvaćeni planom budžeta za ovu godinu.

„Rebalans je oko 500.000 KM po svim osnovama. Nismo bili planirali i ubiranje sredstava od rente za korištenje gradskog građevinskog zemljišta u iznosu oko 100.000 KM i isto toliko od prodaje gradskog građevinskog zemljišta, a razlika je i naplaćen prihod od prodaje šuma iz prethodnog perioda“, rekao je Bjelica.

Rebalansom nije izvršeno umanjenje rashoda za bruto plate i naknade, kako je planirano budžetom opštine Sokolac za ovu godinu.

„Konkretno u ovom našem slučaju možemo ove rashode smanjiti jedino smanjenjem broja izvršilaca, a plate ne možemo smanjivati pošto su one usklađene sa zakonom i na donjim su granicama“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i Finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj.

Odbornici su usvojili i Prijedlog odluke o izvršenju budžeta opštine Sokolac za prvih šest mjeseci.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare