Razriješeni direktori javnih ustanova

0

VLASENICA – Skupština opštine Vlasenica danas je razriješila direktore javnih ustanova ove opštine – Centra za kulturu i sport, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Narodne biblioteke, te imenovala nove vršioce dužnosti direktora.

Smjeni direktora prethodila je višečasovna rasprava između odbornika skupštinske većine /SNSD, SDA, SNS/ i opozicionih partija /SDS, PDP, SRS “Dr Vojislav Šešelj”/, nakon čega su odbornici opozicije, zajedno sa načelnikom opštine Dragoslavom Todorovićem, napustili zasjedanje.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević okarakterisao je potez opozicije kao opstrukciju rada Skupštine.

“Kolege iz SDS-a stalno plasiraju priču kako SNSD opstruiše rad Skupštine. Danas smo očigledno vidjeli da to oni rade”, rekao je Kraljević.

On je dodao da nije tačna kvalifikacija odbornika SDS-a da lokalni parlament ne donosi legalno odluke, te da su sve današnje donesene odluke u skladu sa zakonom, kao i da je razriješenim direktorima javnih ustanova istekao mandat.

Kraljević je podsjetio da je u Vlasenici duže vrijeme prisutan problem što Administrativna služba opštine nema načelnike odjeljenja, kao i da je od načelnika opštine Vlasenica Dragoslava Todorovića traženo da predloži osobe na te funkcije.

On je dodao da Todorović to ne želi, te da SNSD traži njegovu ostavku na tu funkciju, ili će se ići na opoziv načelnika opštine.

“Jedna od tačaka dnevnog reda danas je bila izvršenje budžeta za prethodnu godinu. Ne želimo da raspravljamo o tom budžetu, jer nismo imenovali načelnike odjeljenja u opštini i nemamo predlagača za taj materijal”, naglasio je Kraljević.

Šef Kluba odbornika SDS-a Pero Stojišić smatra da su skupštinska zasjedanja u Vlasenici postala besmislena.

“Danas je drastično izmijenjen dnevni red sjednice i time prekršen poslovnik o radu i statut Skupštine. NJima je u interesu samo da postave svoje ljude na direktorske funkcije i vrše kadrovsku kombinatoriku, bez ikakvog obrazloženja i izvještaja o njihovom radu, što nema nikakvog smisla”, rekao je Stojišić.

Skupština opštine Vlasenica usvojila je i izvještaj o radu vlaseničkog Doma zdravlja u 2012. godini i plan rada u ovoj godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments