Razočarani ponašanjem pojedinaca koji bi trebalo da budu primjer drugima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici boračkih organizacija sa područja Sarajevsko-romanijske regije osudili su ponašanje pojedinih zvaničnika u doba epidemije virusa korona koji bi trebalo da budu uzor i primjer građanima, a svojim bahatim ponašanjem pokazuju da se pravila koja važe za druge ne odnose na njih, te zatražili od nadležnih organa i institucija da ih kazne.

Predsjednik Regionalnog odbora Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić ocijenio je danas da odlazak ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca na privatnu zabavu u Sarajevu predstavlja potcjenjivanje ljudi koji se pridržavaju mjera koje propisuju nadležni organi u doba epidemije virusa korona.

„Nadam se da će nadležni organi preduzeti odgovarajuće mjere u narednom periodu. Košarac je sigurno nanio štetu najviše sam sebi i njega će to najviše koštati, a mi najoštrije osuđujemo takvo ponašanje jer bi on trebalo da bude primjer svima nama sa funkcije koju obavlja i politici koju predstavlja“, rekao je Lalić, izražavajući nadu da će Košarac odgovarati za svoje postupke.

Lalić je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu iznio i primjedbe na organizaciju obilježavanja zločina u Dobrovoljačkoj ulici i protokol koji je sačinilo resorno ministarstvo, navodeći da je nedopustivo to što je bilo onemogućeno prisustvo predstavnicima boračkih organizacija, porodicama poginulih boraca i učesnicima stradanja u Dobrovoljačkoj.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Nemanja Močević takođe je izrazio nezadovoljstvo načinom obilježavanja stradanja vojnika u Dobrovoljačkoj ulici i istakao da je „dernek“ u Sarajevu uvrijedio svakog borca Republike Srpske, te porodice poginulih boraca.

„Obilježavanje zločina u Dobrovoljačkoj je prošlo tiho i bez obzira na koronu moglo se bolje organizovati. I predstavnici koji su išli na fešte mogli su, kao i ja, doći i položiti cvijeće. Ovi koji sarađuju sa Sarajevom nadam se da će nam naredne godine 3. maja omogućiti da obilježimo makar pola sata stradanje u samoj Dobrovoljačkoj ulici. Neka je sramota svakoga ko ne poštuje VRS, njen grb i porodice poginulih“, rekao je Močević.

Član Predsjedništva Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba VRS Miodrag Gajić rekao je da je ponižavajuće za sve borce i porodice poginulih boraca učešće na „čaršijskom sijelu“ u danima obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj ulici.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je predsjednik /SNSD-a/ Milorad Dodik reagovao kako treba i pokazao državničku odgovornost, kao i svi časni političari koji su osudili ovaj čin. Mi borci nećemo na ovom stati i imamo dovoljno kvalitetnog kadra koji će da zastupa interese Republike Srpske i nas boraca da nas se neko nekada sjeti“, poručio je Gajić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare