Razgovori o mogućnosti jačanja saradnje

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić i ambasador Poljske u BiH Jerži Hmjelevski /Jerzy Chmielewski/ razgovarali su danas u Palama o mogućnostima jačeg povezivanja ovog podromanijskog mjesta sa poljskim mjestima sličnih karakteristika.
„Naša davnašnja želja je da uspostavimo saradnju sa nekim od poljskih mjesta koje je sličnih karakteristika kao Pale, u kojem su sport i turizam u prvom planu“, rekao je Savić novinarima nakon sastanka sa poljskim diplomatom, kojem je prisustvivao i predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

Savić je naveo da je razgovarano i o mogućnostima da neki od 6 000 studenata koji studiraju na četiri fakulteta u Palama posredstvom razmjene dođu do stipendija Vlade Poljske.

On je Hmjelevskog upoznao sa planovima i projektima opštine Pale u narednom poeriodu, a razgovarano je i o nekim pitanjima koja mogu da prodube međusobnu saradnju.

Hmjelovski je rekao da je neposredni povod njegovog dolaska na Pale Festival ekološkog filma.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio dužnost predsjednika žirija festivala na kojem je prošle godine poljski film dobio prvu nagradu“, istakao je on.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare