Rasvijetljeno razbojništvo i teška krađa u pokušaju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su lice čiji su inicijali N.Č. zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo i tešku krađu u pokušaju, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
U toku rada na rasvjetljavanju razbojništva koje se dogodilo 10. februara oko 21.00 čas, kada je prijavljeno da je nepoznati izvršilac ušao u sportsku kladionicu „Bet-lajv“ i uz prijetnju upotrebe noža od radnice oteo 70 KM, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti N.Č. iz Istočnog Sarajeva.

Tokom kriminalističke obrade, osumnjičeni je priznao da je 9. februara ušao u sportsku kladionicu „Premijer“ i od radnice tražio da mu preda novac, te da je nakon njene vriske i međusobnog naguravanja pobjegao sa lica mjesta.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja razbojništva i teške krađe u pokušaju.

Radnice navedenih sportskih kladionica su prepoznale osumnjičenog.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Istočno Sarajevo i uz saglasnosti dežurnog tužioca, juče je izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni N.Č, kao i pretres stana koji koristi lice M.K.

Tom prilikom N.Č. je policijskim službenicima predao garderobu u koju je imao na sebi kada je izvršio razbojništvo, dok je M.K. predao nož kojim je osumnjičeni najvjerovatnije počinio navedeno krivično djelo.

Nakon što je M.K. saslušan u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti, pušten je iz službenih policijskih prostorija.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv N.Č. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen odgovarajući izvještaj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare