Raspisani konkursi za „Zlatnu sovu“ i „Sovicu“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske raspisao je konkurse za najbolji neobjavljeni roman za nagradu „Zlatna sova“ i najbolju neobjavljenu knjigu za djecu „Sovica“.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da učestvuju na ovim konkursima.

Književna nagrada za „Zlatnu sovu“ obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, a treća nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavu rukopisa za „Zlatnu sovu“ je 28. februar, dok je rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 29. maj.

Književna nagrada „Sovica“ obuhvata plaketu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Rukopisi za „Sovicu“ mogu biti dostavljani do 28. februara, dok je rok za proglašenje dobitnika nagrade 8. maj.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare