Расписан конкурс за упис 120 кадета на Полицијску академију

0
Илустрација

БАЊАЛУКА – Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске расписало је јавни конкурс за упис 120 кадета на Полицијску академију Бањалука.

Из МУП-а је саопштено да је ријеч о 100 кандидата мушког и 20 женског пола.

За Полицијску управу Бањалука предвиђен је упис 29 кадета мушког и шест женског пола, Полицијску управу Добој 30 кадета мушког и пет женског пола, а за Полицијску управу Требиње 10 кадета мушког и два кадета женског пола.

За Полицијску управу Приједор предвиђен је упис 21 кадета мушког и четири кадета женског пола, а за Полицијску управу Градишка 10 кадета мушког и три женског пола, наводи се у саопштењу.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који имају држављанство Републике Српске, односно БиХ, као и они који на дан затварања конкурса имају најмање 18 година и да нису старији од 25 година.

„Потребно је да имају најмање четврти степен стручне спреме, те да су психо-физички способни за рад, што се утврђује на основу љекарског увјерења издатог од надлежне здравствене установе“, напоменули су из МУП-а.

Конкурсом је, такође, предвиђено да против кандидата нису покретани кривични поступци, као и да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично д‌јело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична д‌јела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна закона до шест мјесеци.

Услов је и да кандидат није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља, те да досадашње понашање, навике и склоности указују на његову подобност за обављање полицијских послова.

„Потребно је и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година“, истакли су из МУП-а.

Потребно је и да кандидати посједују возачку дозволу Б категорије.

Заинтересовани кандидати који завршавају четврти разред средње школе у школској 2023/2024. години могу учествовати на овом конкурсу с тим што умјесто доказа о завршеном четвртом степену стручне спреме, прилажу свједочанства завршена три разреда средње школе.

Увјерење или свједочанство о завршеном четвртом разреду с просјечном оцјеном и диплому завршене средње школе треба да доставе одмах након издавања, а најкасније до 30. јуна.

Све потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници МУП-а mup.vladars.rs, или на телефон – 051/330-801.

Конкурс је отворен до 7. јуна.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare