Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

0

ZVORNIK – Opština Zvornik raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za školsku 2013/14. godinu, izjavio je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti ove opštine Milan Cvijetinović.

Cvijetinović je novinarima rekao da će stipendijama biti obuhvaćeni studenti sa prosječnom ocjenom većom od 8,50, kao i studenti prve godine koji su nosioci “Vukove diplome” iz srednje škole, te studenti slabog materijalnog stanja, studenti bez roditelja, djeca invalida i civilnih žrtava rata i studenti sa hendikepom.

Prema Nacrtu budžeta za 2014. godinu, ukupna sredstva, planirana za stipendiranje studenata u školskoj 2013/14. godini, iznose 150.000 KM.

Visina stipendije za studente sa prosječnom ocjenom većom od 8,50 i studente prve godine nosioce “Vukove diplome” iznosiće 100 KM mjesečno, dok će za ostale kategorije studenata visina stipendije biti utvrđena na osnovu mjesta na rang-listi i ukupnog broja studenata koji ispune sve uslove konkursa, a u skladu sa ukupno raspoloživim sredstvima.

“Preostala sredstva, planirana budžetom za stipendije, biće raspoređena u procentu 50 odsto za studente slabog materijalnog stanja, 40 odsto za ostale kategorije i deset odsto sredstava za stipendije ostaju u rezervi”, pojasnio je Cvijetinović.

Konkurs će biti otvoren do 27. decembra ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments