Raspisan konkurs za dodjelu 80 stipendija

0
istocno

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 80 stipendija u visini od 120 KM redovnim studentima državnih visokoškolskih ustanova.
Stipendije će se isplaćivati iz opštinskog budžeta tokom deset mjeseci u kalendarskoj 2019/20. godini, saopšteno je na internet stranici opštine.

Konkurs je raspisan za dodjelu stipendija studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena 7,5 i više.

Biće dodijeljene, između ostalih, dvije stipendije studentima iz porodica sa četvoro i više djece, a 15 stipendija studentima iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od četvrte kategorije, te ostalih invalida sa procjenom tjelesnog oštećenja iznad 60 odsto.

Opština će dodijeliti stipendije studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u Srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području Istočnog Novog Sarajeva.

Pravo prijave na konkurs imaju svi studenti koji imaju državljanstvo Republike Srpske i BiH, studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija koji studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji i EU, a koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva.

Stipendije se ne odobravaju za vrijeme apsolventskog staža.

Uz prijavu studenti treba da dostave dokaz o prebivalištvu za područje opštine Istočno Novo Sarajevo, ovjerenu kućnu listu, kopiju tekućeg računa, te potvrde o položenim ispitima sa prosječnom ocjenom iz prethodnih godina studija, o redovnom upisu prvi put godine za koju se prijavljuje, o visini primanja članova zajedničkog domaćinstva, te potvrdu o redovnom školovanju članova domaćinstva koji se školuju.

Potrebna je i ovjerena izjava da student nije korisnik drugih stipendija, rješenje o statusu porodice poginulog borca ili ratnog vojnog invalida.

Konkurs je otvoren do 23. novembra.

Prijavu sa dokumentima je potrebno dostaviti poštom ili lično u opštinu Istočno Novo Sarajevo, na adresu Ulice Stefana Nemanje broj dva – Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti sa naznakom „Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija“, putem protokola.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare