Raspisan konkurs za dodjelu 60 studentskih stipendija

0

Opština Pale raspisala je konkurs za dodjelu 60 studentskih stipendija za 2016/2017. godinu za šta je u opštinskom budžetu ove godine planirano 70.000 KM.
Načelnik Pala Boško Jugović rekao je Srni da će opština nastaviti da svake godine dodjeljuje studentske stipendije.

Konkurs se odnosi na redovne studente prvog ciklusa studija koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području Pala.

Najuspješnijim studentima biće dodijeljeno 20 stipendija, pet stipendija dobiće uspješni studenti čiji studijski programi se izvode u Srbiji, a pet stipendija namijenjeno je studentima sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Ostalih 30 stipendija biće dodijeljeno studentima iz socijalno ugroženih porodica, studentima civilnim žrtvama otadžbinskog rata, djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studentima bez jednog ili oba roditelja i studentima iz porodica sa troje i više djece.

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste za dodjelu stipendije su uspjeh u prethodnim studijskim godinama, redovno upisana godina studija, socijalni status, osim za kategorije uspješnih studenata, studenata studija u inostranstvu i studenata sa invaliditetom.

Uz prijavni obrazac potrebno je dostaviti i izjavu o neprimanju stipendije iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Prijave će biti bodovane prema kriterijumima konkursa, a u skladu sa pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija iz budžeta opštine Pale. Na osnovu toga Komisija za dodjelu studentskih stipendija donijeće prijedlog rang-liste i dostaviti ga načelniku na razmatranje i dalje odlučivanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare