Raspisan konkurs za dodjelu 35 studentskih stipendija

0

Opština Pale raspisala je javni konkurs za dodjelu 35 stipendija redovnim studentima koji pohađaju visokoškolske obrazovne ustanove u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište u ovoj lokalnoj zajednici, rekla je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vedrana Hršum.
Ona je navela da opština dodjeljuje stipendije studentima Filozofskog, Građevinskog, Pravnog, Ekonomskog, Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikaciju, Arhitektonskog, Građevinskog, Geodetskog fakulteta, te Medicinskog i Stomatološkog fakulteta.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Prirodno-matematičkog fakulteta, Mašinskog, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Akademije umjetnosti i Vojne akademije.

„Na prijedlog opštinske Boračke organizacije biće dodijeljene četiri stipendije djeci poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije“, istakla je Hršumova i dodala da će dvije stipendije biti dodijeljene prema kriterijumu socijalno-ekonomskog statusa studenata.

Ona kaže da pravo podnošenja prijava na konkurs imaju studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija, čiji je prosjek ocjena sedam i više, a koji nisu korisnici stipendije ili materijalno-finansijske pomoći po osnovu školovanja od drugog davaoca.

Prema njenim riječima, prispjele prijave biće bodovane prema kriterijumima za bodovanje studentskih stipendija, na osnovu čega će Komisija za dodjelu studentskih stipendija donijeti prijedlog rang-liste i uputiti ga načelniku na razmatranje i dalje odlučivanje.

Hršumova je pojasnila da će načelnik opštine zaključiti pojedinačne ugovore sa studentima kojima budu dodijeljene stipendije, a ugovorom će biti regulisani visina stipendije i međusobna prava i obaveze davaoca i korisnika stipendije.

Ona je dodala da je konkurs otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare