Rajčević: Ministarstvo će uvijek podržavati studentski aktivizam

0

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je danas na Jahorini, gdje je završena trodnevna studentska radna akcija uređenja ove planine, da će resorno ministarstvo uvijek podržavati studentski aktivizam.

Rajčević je čestitao studentima na uspješnom radu prethodna tri dana kako bi olimpijska ljepotica, koja je ogledalo Republike Srpska, dobila novi sjaj i ljepši izgled.

„Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu su uređivali staze na Jahorini i samim tim dali doprinos u kontekstu društvenog aktivizma studentske populacije u Republici Srpskoj, koju će resorno ministarstvo uvijek podržavati“, rekao je Rajčević novinarima nakon zatvaranja akcije.

On je dodao da ih u resoru visokog obrazovanja i oblasti studentskog organizovanja i standarda čeka dosta posla.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da je ponosan na studente koji su uspjeli urediti Jahorinu.

Kulić je istakao da studenti predstavljaju budućnost Republike Srpske.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević rekao je da se akciji na Jahorini odazvalo više od 200 studenata.

„Tokom tri dana boravka na planini sredili smo pješačke i skijaške staze, pokupili više od 300 vreća smeća, montirali klupe i kante na stazama gdje je bilo neophodno. Trudićemo se da ova akcija preraste u tradiciju“, naveo je Slijepčević.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što su uvijek uz studente i prepoznaju značaj akcija.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajeva Uroš Bjelica rekao je da su studenti poslali lijepu sliku sa Jahorine o tome kako da se očuva priroda i životna sredina.

Akciju čišćenja Jahorine organizovala je Unija studenata Republike Srpske i Olimpijski centar „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare