Radovi teku planiranom dinamikom

0

Radovi na sportskoj dvorani na Palama teku predviđenom dinamikom i trenutno se obavlja zaštita konstrukcije, nakon čega će uslijediti prekrivanje i zatvaranje objekta staklenom fasadom, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za uređenje prostora i stambeno komunalne poslove Mlađo Ćeremidžić.

Ćeremidžić je istakao da je za nastavak gradnje opština Pale kod komercijalnih banaka uzela četiri miliona maraka kredita, a iz lokalnog budžeta obezbijeđen je milion maraka.

„Prvim zaduženjem od dva miliona maraka obezbijeđena su sredstva za nastavak radova i zatvaranje objekta kako bi se zaustavilo dalje propadanje, dok su dva miliona namijenjena za spoljašnje uređenje, izgradnju mosta i saobraćajnice do dvorane, parkinga, kao i za dovod vode i izgradnju kolektora“, pojasnio je Ćeremidžić.

On je naglasio da je u ovoj građevinskoj sezoni planirano zatvaranje objekta i dio unutrašnjih radova, dok će se iduće godine pristupiti spoljašnjem uređenju.

Gradnja ovog objekta započeta je prije desedetak godina, na zemljištu koje je obezbijedila opština, i do nastavka radova ove godine utrošeno je oko 3,7 miliona KM.

„Radi se o velikoj dvorani, a prioritet je dat izgradnji sportske hale koja će imati oko 2 100 mjesta, sa svim pratećim sadržajima. Preostali prostor površine oko 7 000 metara kvadratnih ostaće zatvoren i ponuđen je Fakultetu fizičke kulture za njegove nove prostorije, Univerziteskoj i gradskoj biblioteci, kao i za jednu multimedijalnu dvoranu i teretanu“, rekao je on.

Ćeremidžić je istakao da je izgradnja ove dvorane od velikog značaja za opštinu Pale, koja ima više od 30 000 stanovnika, oko šest hiljada studenata i veliki broj sportskih klubova.

Građevinsko preduzeće „Građenje“ iz Pala izabrano je da nastavi izgradnju započetog objekta, poslije provedenog međunarodnog otvorenog postupka javne nabavke.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=QYyaAvhJC9A}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare