Radnik opštine počeo štrajk glađu zbog neriješenog stambenog pitanja

0

VIŠEGRAD – Željko Crnogorac iz Višegrada počeo je danas štrajk glađu, jer lokalna vlast, kako kaže, nije ispunila obećanje da njegovoj porodici obezbijedi „krov nad glavom“, iako je radnik opštine i dijete poginulog borca.

Crnogorac navodi da se „prije mjesec dana uselio u opštinski stan u naselju Bikavac i da od tada traje njegova borba za pravdu, jer neće da mu dozvole priključak električne energije“.

„U stan sam uselio prije mjesec dana, ovdje je živio moj bivši kolega. Kada je stan ostao prazan, uselio sam se i već mjesec dana nemam struju, jer kažu da je stan namijenjen opštinskim radnicima, a šta sma onda ja“, pita Crnogorac.

On ističe da je nedavno razgovarao sa načelnikom opštine Slavišom Miškovićem, koji je rekao da mu ne može pomoći.

„Neću odustati od štrajka glađu sve do ispunjenja mojih zahtjeva“, poručio je Crnogorac.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca opštine Višegrad Živorad Marković rekao je Srni da se Crnogorac nije obraćao pismeno za pomoć.

„Kada smo čuli za njegov slučaj, Odbor porodica poginulih boraca uputio je dopis prvostepenoj komisiji za dodjelu stanova porodicama poginulih boraca opštine Višegrad, ali još nismo dobili odgovor“, kaže Marković.

U Boračkoj organizaciji Višegrad navode da Crnogorac nije podnio zahtjev za ulazak u stan, te da Boračka organizacija i Odbor porodica poginulih boraca ne stoje iza njega, jer je samovoljno provalio u opštinski stan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare