Radnička solidarnost otklanja poteškoće

0

ZVORNIK – U kompaniji „Alumina“ iz Zvornika za 10 mjeseci ove godine, zahvaljujući solidarnosti zaposlenih, obezbijeđeno je 52.671 KM za razne vidove pomoći radnicima.

„Istinska pomoć pružena je u toku majskih poplava radnicima kompanije kojima su vodene bujice, klizišta i odroni nanijeli štetu na stambenim objektima“, rekao je predstavnik kompanije „Alumina“ za odnosa sa javnošću Mišo Lazarević.

On je naglasio da humani ljudi u akcijama solidarnosti, često samoinicijativno, među kolegama u svom radnom okruženju, organizuju prikupljanje novčane pomoći.

„Praktično, iz mjeseca u mjesec, većina zaposlenih u službama, radnim jedinicama i proizvodnim odjeljenjima ukuljučuju se u akcije solidarnosti, čime dio sredstava odvajaju od svojih zarada“, pojasnio je Lazarević.

Prema njegovim riječima, najčešće je novčana pomoć potrebna za liječenje bolesnih kolega ili članova njihovih porodica, ali i drugih koji su ophrvani nekim oboljenjima i drugim nevoljama koje mogu nekoga da zadese.

„Da je solidarnost u ovom kolektivu izuzetna najbolje govore i akcije dobrovoljnih davalaca krvi iz ovog kolektiva, koji iz svojih vena poklone skoro 200 doza krvi na godišnjem nivou“, rekao je Lazarević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare