Radnička solidarnost obezbijedila više od 400.000 KM

0

ZVORNIK – Zaposleni u zvorničkoj kompaniji „Alumina“ u proteklih sedam godina dobrovoljno su od svojih zarada obezbijedili više od 400.000 KM za liječenje bolesnih kolega ili članova njihovih porodica, kao i za pomoć u drugim nedaćama.

Ovu solidarnost svaki mjesec podrži većina radnika, stavljajući svoj potpis da im se od mjesečnih primanja dobrovoljno odbije dio novca za liječenje onih kojima je potrebno, kao i za druge potrebe.

U Sindikalnoj organizaciji metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ ističu da, koliko god se činilo da su teška vremena prošla, pojedinačni slučajevi uvijek iznova opominju da se uvijek treba držati solidarnosti i pomagati.

„Ogromna većina radnika kompanije `Alumina` uspjela je da očuva taj duh“, kaže potpredsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Živka Pavlović.

Pavlovićeva, koja je i predsjednik Komisije za pomoć radnicima, navela je da se humanost radnika ogleda i u pomoći kolegama u slučaju smrtnog slučaja, teške bolesti, teškog materijalnog stanja, poplava, požara ili bilo koje druge nevolje koja se ne može predvidjeti.

„Aluminini“ dobrovoljni davaoci krvi godišnje poklone više od 200 doza tečnosti koja život znači, saopšteno je danas iz Službe za odnose sa javnošću ove kompanije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare