Radnicima uplaćena neto plata za april

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnicima Bolnice Istočno Sarajevo uplaćena je plata za april, ali bez doprinosa, rekla je predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić.

Janjićeva je na današnjem informativnom zboru obavijestila radnike Bolnice da ima nezvaničnu informaciju da bi uskoro trebalo da budu isplaćeni i doprinosi.

Ona je napomenula da će, ukoliko budu ispunjena obećanja, to biti druga plata u ovoj godini sa doprinosima.

Janjićeva je podsjetila da radnicima ove zdravstvene ustanove već četiri godine nisu uplaćeni doprinosi, uprkos odluci Vlade Republike Srpske da se nijedna plata ne može isplatiti u neto iznosu.

„Brinu nas ogromni dugovi za neuplaćene doprinose, jer smo mi bolnica kojoj najduži period doprinosi nisu uplaćeni. Zato smo donijeli odluku da nastavimo sa informativnim okupljanjima sve dok ne budemo u dinamici isplata plata izjednačeni sa drugim ustanovama“, najavila je Janjićeva.

Prema njenim riječima, cilj zaposlenih u Bolnici Istočno Sarajevo je da, uz pomoć lokalne zajednice i nadležnih institucija, trajno i sistematski riješe dugogodišnje probleme ove zdravstvene ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare