Radnici traže aprilsku platu i uplatu doprinosa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Bolnice Istočno Sarajevo tokom današnjeg informativnog zbora iskazali su nezadovoljstvo zbog neisplaćene aprilske plate i doprinosa, kao i teškog položaja u kome se nalazi ova zdravstvena ustanova.


Predsjednik Unije sindikata u zdravstvu u Bolnici Istočno Sarajevo Tanja Jovičić najavila da će radnici Bolnice i naredne sedmice nastaviti sa informativnim zborovima, jer je to, kako je rekla, jedini način da se animira lokalna zajednica i institucije Srpske s ciljem da pronađu pozitivna rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

Ona je navela da su sve ustanove bolničkog tipa u Srpskoj već dobile aprilsku platu, dok radnici ove bolnice u ovoj godini imaju uplaćene doprinose za samo jedan mjesec.

Prema njenim riječima, Bolnica je za ovu godinu dobila 7,5 miliona KM, od čega se mora izdvojiti oko četiri miliona za dugove iz različitih programa, reprograma i ostalog.

„Ostaje nam oko 3,5 miliona KM sredstava za godišnje funkcionisanje ustanove i to ne samo za plate i doprinose, već i druga davanja, kao što su lijekovi, sanitetski materijal, ishrana pacijenata i slično“, navela je Jovičićeva.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić rekla je da će stanovništvo ovog područja morati tražiti zdravstvene usluge u drugim bolničkim centrima, ukoliko ova bolnica bude svedena na stacionar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare